Presentatie Oorkondenboek Kloosterrade

Foto van Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Op dinsdag 24 september presenteerde de Stichting Limburgse Oorkonden samen met het LGOG het derde oorkondeboek met Limburgse oorkonden van voor 1300: De oorkonden van de abdij Kloosterrade 1108-1300: Vertalingen van de oorkonden van de abdij Kloosterrade. De presentatie vond plaats in de prachtige Rococo-bibliotheek van Rolduc.

In het boek en op de bijbehorende website staan afbeeldingen, transcripties en vertalingen van 45 oorkonden van de abdij Kloosterrade (het huidige Rolduc). De oudste oorkonde dateert van 13 december 1108 en de jongste is van 5 juni 1300. De eerste twee fysieke boeken werden uitgereikt aan de burgemeester van Kerkrade, mevrouw Petra Dassen-Housen en de directeur van Bisschoppelijk Centrum Rolduc Michel Leinders.

Op www.waarvanakte.eu vind je meer informatie over de Stichting Limburgse Oorkonden. Voor informatie over de papieren uitgave kun je contact opnemen met het LGOG via info@lgog.nl.

Afbeelding boven dit bericht: De Rococobibliotheek van Rolduc (Bron: Wikipedia)

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud