God samme liefhebben  door  Rita Roukens

Picture of Anita Quaedackers

Anita Quaedackers

Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .

Na het overlijden van hun moeder Rita Roukens vonden haar kinderen een manuscript van haar hand. Hierin  beschrijft zij haar ervaringen beschrijft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij woonde toen in een dorpje in Limburg en was 10 jaar oud toen de oorlog uitbrak. Het manuscript is inmiddels in druk verschenen.

Samenvatting

In ‘God Samme Liefhebben’ deelt Rita Roukens op een boeiende manier haar jeugdervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezer wordt meegenomen in grappige en spannende momenten, waarbij de familie zich moest zien te redden te midden van de chaos van een oorlog. Een speciale rol was weggelegd voor de excentrieke oma van het gezin. Zij ondervond gedurende deze verwarrende tijd veel steun aan haar Heilig Hartbeeld, waarmee zij een haat-liefde verhouding had. Het verhaal mengt rustige dagen met dagen vol bominslagen en laat zien hoe humor een krachtig overlevingsmiddel is.

Rita Roukens

Rita Roukens (1930-2021) groeide op in Nieuwenhagen en Kerkrade. In 1953 trouwde ze met Sjeng en vestigden zij zich in Sittard, waar ze vier kinderen kregen. Destijds schreef ze korte verhalen over het alledaagse leven. Als journaliste deelde ze haar passie voor schrijven met het Limburgs Dagblad (1970-1995). Na de komst van acht kleinkinderen schreef en illustreerde ze ook kinderboeken. Als overlevende van de Tweede Wereldoorlog bracht ze met ‘God Samme Liefhebben’ een eerbetoon aan hen die deze donkere tijden doorstonden.

Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Boekscout https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464898446
Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar conny.roukens@gmail.com.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud