HistoBistro is een presentatieproject rondom de geschiedenis van voedsel dat het HCL samen met de Universiteitsbibliotheek Maastricht, het Koninklijk LGOG, Centre CĆ©ramique en het Gemeentearchief Weert heeft opgezet.
Nu is oktober de Maand van de Geschiedenis en daar haakt het HCL graag bij aan. Dit jaar is het thema ‘Wat een ramp!’, en rampen en voedsel zijn natuurlijk met elkaar verknoopt! Om die reden hebben zij voor deze maand een serie video’s gemaakt, waarin ze een aantal voedselrampen uit de Limburgse geschiedenis uitlichten.
De komende weken plaatsen zij iedere maandag en donderdag een video op de Facebookpagina van HistoBistro, die zij als HCL zullen delen. Voor die tijd kun je alle video’s al zien op het YouTubekanaal van HistoBistro.
Voor een van de video’s zijn we de archieven van de Gemeente Heerlen ingedoken om meer te vinden over de Centrale Keuken van Heerlen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat was een industriĆ«le keuken waar massaal eten werd gekookt voor hulpbehoevenden.
Ā Ā
HistoBistro x Maand van de Geschiedenis
Anita Quaedackers
Anita is leraar Nederlands en cultuurwetenschapper en heeft ervaring als docent, onderzoeker, publicist en redacteur. Sinds meer dan tien jaar actief als werkgroep- en bestuurslid bij Het Land van Herle en als (eind)redacteur van MijnStreek .
- Gepubliceerd op
Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email